De Trucker 45 jaar: Reünie, vinylbeurs en Nederpophelden

In maart bestaat De Trucker precies 45 jaar. Om dit te vieren is er een uitgebreid programma op 17 maart wat er als volgt uitziet:

 

Van Tot Wat? Bijzonderheden
12.00 17.00 Platen- en CD beurs Je favoriete platen voor een mooi prijsje kopen/verkopen.
17.00 21.00 Reünie Dé gelegenheid om bij te praten met de mensen mt wie je in het verleden een beirtje dronk of een bandje keek. We hebben eten georganiseerd gezien het tijdstip maar reserveren daarvoor kan helaas niet meer. De cateraar had een deadline. We kunnen nog wel een paar mensen kwijt dus wil je mee-eten, stuur even een mailtje naar info@detrucker.nl
21.00   Nederpophelden Unplugged De reünie gaat gewoon door maar wordt aangevuld met akoestische muziek van 3 oude Nederpop rotten. Kaarten zijn hier verkrijgbaar (ook in combinatie met reünie diner).

Platen- en CD beurs

Van 12.00 tot 17.00 uur kan je in de Trucker terecht om je platen te verkopen of om je verzameling aan te vullen met nieuwe juweeltjes. Binnenkort meer over de beurs.

Reünie

Vanaf 5 uur ben je welkom op de Trucker reünie in onze bovenzaal. Drink een drankje met je oude maten van 5, 20 of 45 jaar geleden. Hierbij wordt in samenwerking met een professionele cateraars een lekkere en gezonde maaltijd geserveerd. We willen wel graag dat je van te voren een kaartje hiervoor koopt in verband met de bestellingen. Dit kan uiterlijk tot woensdag 14 maart 16.00.

Nederpophelden unplugged.

Vanaf 21.00 uur zullen drie Nederpopiconen een unplugged optreden verzorgen. Hallo Venray-frontman Henk Koorn, Evert Nieuwstede (Urban Heroes) en mr. Gruppo Sportivo Hans Vandenburg zullen deze avond op het Pijnackerse poppodium staan. Alle drie de artiesten hebben al eens eerder in De Trucker gespeeld. Wat de heren precies gaan doen is niet bekend, maar het zal ongetwijfeld een memorabel avondje worden.

Henk Koorn
Het bekendste nummer van Hallo Venray is ongetwijfeld de radiohit ‘Slow Change’ van de doorbraakplaat ‘The More I Laugh, The Hornier Due Gets’ uit 1992. In dat jaar stond Hallo Venray tussen grootheden als Lou Reed, The Cult, Pearl Jam en Soundgarden op Pinkpop. Zij lieten daar een onvergetelijke indruk achter toen Henk Koorn op een pogo-stick zich springend over het podium bewoog. Zanger/gitarist/frontman Henk Koorn richtte de band in 1987 op, bracht in dertig jaar twaalf albums uit, speelde in binnen- en buitenland (zelfs in L’Olympia in Parijs) en de band is ‘still going strong’ want in april 2017 verscheen hun laatste album. Behalve met Hallo Venray heeft Henk Koorn ook nogal wat zijprojecten op zijn naam staan: Dakota Love Beach, De Bolderkar, The Super Troopers (ABBA-covers) en vormt hij samen met Smutfish-zanger Melle de Boer het duo Henk & Melle waarvan in oktober 2016 het tweede album verscheen.

Evert Nieuwstede
Tijdens de hoogtijdagen van de Nederpop met bands als Herman Brood & his Wild Romance, Gruppo Sportivo, New Adventures, The Meteors en Vitesse eind jaren ‘70 was er ineens de geweldige Haagse band Urban Heroes met zanger/frontman Evert Nieuwstede. De eerste twee platen ‘Who Said….. Urban Heroes’ en ‘The Age Of Urban Heroes’ bereikten de album Top 50 en werden in vele landen uitgebracht. Ook scoorden de Hagenezen enkele grote hits met ‘Get It’, ‘Not Another Worldwar’ en ‘Habadaba Riwikidi’. Na deze succesvolle periode werd in 1985 door een aantal Urban Heroes-leden Boom Boom Mancini opgericht. Het misschien wel beste nummer dat Evert Nieuwstede met Jaap de Jonckheere ooit schreef, ‘Red Skies’ (geproduceerd door Golden Earring), werd een hit. Niet lang hierna verliet Nieuwstede de band en ging aan zijn eigen carrière werken. Ook trad hij op met Billy Preston, die zowel The Beatles als The Rolling Stones begeleidde. In 1986 verscheen de single ‘In America’ van City And State. Evert had voor de opnames zowel Herman Brood als Candy Dulfer te gast. Ook deed hij enkele legendarische sessies met deze Nederpopiconen. Tevens maakte Evert een nummer met Neerlands bekendste acteur Rutger Hauer onder de naam Rutger Hauer’s Starfish. Nieuwstede is nog steeds recordhouder met optredens op Parkpop waar hij zeven maal optrad (waarvan 5x met Urban Heroes). Sindsdien is singer/songwriter Evert Nieuwstede tevens actief als producer, arrangeur, vocal coach en begeleidt hij jonge bands voor zijn label It’s Your Record! Enkele jaren geleden verscheen er van Evert’s hand het boek ‘R’N’R Snapshots’.

Hans Vandenburg

Een icoon uit de Nederpop is Hans Vandenburg. Met zijn band Gruppo Sportivo maakte hij vanaf de jaren ’70 legendarische platen als ’10 Mistakes’, ‘Back To 78’, ‘Copy Copy’ en ‘Pop Goes The Brain’ met daarop klassiekers als ‘Rock ’n Roll’, ‘Beep Beep Love’, ‘Superman’, ‘Hey Girl’, ‘P.S. 78’ en de alleen op single verschenen songs ‘Disco Really Made It‘ en ‘Sleeping Bag’. Een gouden tijd waarin vele Nederlandse bands opkwamen. Tijdens deze hoogtijdagen van Gruppo maakte Vandenburg tussendoor ook nog een plaat met The Buddy Odor Stop, genaamd: ‘Buddy Odor Is A Gas’. Behalve dat er sinds die tijd regelmatig albums van Gruppo Sportivo verschenen, heeft Hans ook altijd aan andere (solo)projecten gewerkt zoals Hans Vandenburg’s Commercial Break en Ouwe Hans Dierenpark, waarmee hij overigens een rechtzaak aan zijn broek kreeg omdat de naam teveel op de dierentuin uit Rheden leek. Hierna ging de band door als Dierenpark. In 2015 verscheen zijn solo-album ‘Dig It Yourself’ waarop o.a. het samen met Herman Brood geschreven ‘Groovin’ staat. Binnenkort komt er weer een nieuwe plaat en tour van Gruppo Sportivo.