Koningsdag 2018

Koningsdag is al jaren de dag die je traditioneel doorbrengt op het Truckerplein. Net als de vorige jaren staat daar ook op 27 april van dit jaar weer een groot podium waarop we net even andere muziek laten zien. Naast de muziek zorgen we natuurlijk voor een hapje en een drankje en is er een fancy spingkusse voor de kinderen. Het programma start om 13.00 uur en loopt door tot 22.15 en ziet er als volgt uit:

 

Fairfax

Er word afgetrapt door de lokale helden van Fairfax. Fairfax speelt al enkele jaren in de regio en hebben een vaste schare fans, mede omdat enkele leden ook al jaren speelden in de populaire groep Tripper

Baby Face Nelson

Daarna gaat het gas er op. De Delftse rockers van Baby Face Nelson spelen een mix van country, punkrock en honky-tonk. De gebroeders Nelson brachten onlangs hun nieuwe plaat uit en zullen aan het publiek laten zien dat ze de wildste countryband van Nederland zijn.

Piknik Park

Heel de rock wereld stond vorig jaar even stil. Op de verjaardag van in dat zelfde jaar eveneens overleden Chris Cornell, stapte ook Chester Bennington uit het leven, en daarmee stopte ook de band Linkin Park. Linkin Park met vele hits over de hele wereld. Piknik Park uit Hongarije is een meer dan waardig eerbetoon aan de band, die perfect het gevoel over brengt uit hits als, “In the End” en “Numb/Encore”. Een eenmalige kans om deze band hier te kunnen zien knallen in hun Europese tour

Durango

Aan het begin van de avond is het de beurt aan Durango. Snelle rock’n roll waar duidelijk de mosterd bij de Ramones gehaald is. Sterker nog, zij speelden al eens met oud leden van deze punkiconen, maar spelen nu gewoon hun eigen werk. Hoewel de band al bestaat sinds 1990 is er de afgelopen veel veranderd. Ed Nieuwmans stapte over van Pogo-a-Gogo en sinds een half jaar speelt dorpsgenoot Arno van der Kuy ook bij dit gezelschap.

Monki Wrench

Afsluiting van de avond zal gedaan worden door Monkey Wrench. Monkey Wrench is vernoemd naar het nummer van de Foo Fighters. De Foo Fighters, die dit jaar o.a. de zaterdag op Pinkpop afsluiten mogen toch wel de grootste rockband op dit moment genoemd worden. De heren van deze tributeband hebben belooft dat zij iedereen zal laten zien dat zij Dave Grohl en de zijne waardig zijn en de hits laten knallen door de speakers.


Vrijwilligers

Om een gratis festival met Koningsdag mogelijk te maken is er veel nodig. Veel vrijwilligers die werken aan de opbouw van het podium, die de techniek verzorgen, die drankjes verzorgen voor de bezoekers, die de artiesten begeleiden enzovoorts, enzovoorts. Mocht je belangstelling hebben om als vrijwilliger mee te helpen op deze Koningsdag neem dan even contact op via mail: info@detrucker.nl of via onze Facebookpagina

Sponsors

Voor dit Koningsdagfestival zijn we ook op zoek naar enthousiaste sponsors die op een of andere manier een handje kunnen helpen om dit gratis festival te realiseren. Alle informatie over sponsoring vindt u hier.

2 Comments:

Comments are closed.