Koningsdag 2017

Ook in 2017 is er weer een groot festival op het Truckerplein. De hele middag en avond kan je van live muziek genieten, een drankje drinken en wat lekkers eten. Mocht je kinderen meebrengen dan kunnen die zich vermaken op het springkussen of met één van de spelletjes in de kids lounge.

Om 13:00 wordt het spits afgebeten door Delfts nieuwste rockformatie Molehill Mountain. Dit vijftal zal het plein opwarmen met eigen werk, maar ook dat van anderen. Ze zijn o.a. geïnspireerd
door bands als Queens of the Stone Age, Red Hot Chili Peppers en Radiohead.

Daarna spelen de mannen van Cell29. Echte rockliefhebbers gaan deze heren echt waarderen. Op bombastische snoeiharde wijze spelen zij rockcovers van de seventies tot nu. Frans heeft een echt
rockstem die vele stijlen bereikt. Of dit nu de Deep Purple is of Nickelback, ze hebben het allemaal in huis. Dik een uur rocken met deze Rotterdammers!

Meer dan 1 miljoen views op Youtube voor 1 videoclip. Voor Jon Tarifa is het hard gegaan het afgelopen jaar. Een hommage aan vertrekkend president Barack Obama leverde hem gelijk bekendheid op met het nummer “Don’t Go”.

De van oorsprong Albanese Jon Tarifa en zijn gelijknamige band zijn samengesteld uit muzikanten van uit de hele wereld. Waar hij begonnen is in de rapscene legt hij zich nu meer toe op luisterliedjes. Heerlijke zomerse muziek op hopelijk een zonovergoten Koningsdag. Verder stond hij op North Sea Jazz festival in Curacao, Noorderslag en bij RTL Late Night en stond hij al vijf keer op Parkpop. Leuk detail, zijn zus deed vorig jaar mee aan het Eurovisiesongfestival voor Albanië.

In de avond maakt Pijnacker voor het eerst kennis met CYNBEL. Cynbel is het talentvolle drietal wat vorig jaar te zien was tijdens de popronde met aanstekelijke indiepop. Ook stonden zij na Kensington in de Ziggodome op de afterparty en waren zij o.a. al te bewonderen op Huntenpop en Paaspop. En dat zij na Kensington stonden is niet verwonderlijk, deze jongens gaan ze naar de
kroon steken. Duidelijk beïnvloed door bands als Kings of Leon, U2 en the Police, maar toch eenheel eigen geluid.
Dit jaar brengt Cynbel hun eerste EP genaamd Vagabonds.

Afsluiter voor de avond is A-muse. Na een rondgang bleek al gauw dat deze sympathieke jongens uit Sassenheim favoriet waren vorig jaar. A-Muse geeft een perfecte show naar hun voorbeeld van wereldband Muse. Muse, voor wie ze nog niet kent, is een moeilijk te definiëren band die progressieve en alternatieve rock mengt met elektronica. Bombastische muziek afgewisseld met de falsetstem van Matt Bellamy. Klassiekers als “Sing for Absolution”, “Uprising” en “Time is running out” zullen het festival afsluiten.

Uiteraard is er ook gedacht aan de inwendige mens. Dolly’s Foodtruck en Snackpoint verzorgen het eten op deze dag en voor de kinderen zijn en ook nog suikerspinnen.

Wil je kennismaken met de bands? Check Jon TarifaCynbel, A-Muse