deTrucker ZaalDe Trucker is hét Cultureel Centrum van Pijnacker, gerund door vrijwilligers en bedoeld voor iedereen vanaf 16 jaar die van een feestje houdt.

GESCHIEDENIS
OJC De Trucker ontstond in 1973 toen jongerenorganisaties de Wagenschuur en Jumbo besloten samen te gaan. In maart 1973 betrokken we de voormalige PTT-centrale aan de Stationsstraat in het centrum van Pijnacker. Daar zitten we nog steeds! Inmiddels is er heel wat verbouwd, zo hebben we er een verdieping bijgekregen. Hierdoor kunnen we de benedenzaal als (pop)podium en oefenruimte voor bands gebruiken, en de bovenzaal voor iets rustiger avonden.

Vrijwilligers
Al sinds het begin draait De Trucker alléén op vrijwilligers. Er zijn geen betaalde krachten. En daar zijn we trots op! Als vrijwilliger van De Trucker leer je veel (we moeten ten slotte alles zelf bedenken en uitvoeren) en dat is hartstikke leuk. Wil je leren hoe je het geluid van een band doet? Bar staan? PR-activiteiten, plannen schrijven, feesten organiseren of een toneelstuk opvoeren? Het kan allemaal in De Trucker! 

De blauwe bunker van de Stationsstraat
De Trucker is een cultureel jongerencentrum in Pijnacker, gerund door vrijwilligers en bedoeld voor iedereen vanaf 16 jaar die van een feestje houdt. Qua muziek is er voor iedereen wel wat wils: van metal tot pop en 60’s tot ska. Naast feestavonden programmeert De Trucker bands uit diverse genres en organiseren we jamsessies waar je zo kan aanschuiven. Wil je ook een keer met je band in de Trucker spelen? Aarzel dan niet en kijk even op de pagina voor bands.

Zoals hierboven al gezegd, draait de hele tent op vrijwilligers, die zich inzetten om alles in de Trucker op rolletjes te laten lopen. De Trucker is elke vrijdag en zaterdag geopend vanaf 21:00 uur (tenzij anders aangegeven op flyers/posters). De voordeur wordt om 01:00 uur gesloten, maar eenmaal binnen kan het -zolang de barman het ok vindt – nog wel even doorgaan.

Huisregels
Net als iedere andere instelling willen ook wij dat de bezoekers zich aan bepaalde regels houden. Deze regels zijn hartstikke simpel, dus het is niet ingewikkeld je er aan te houden. Een volledige lijst met onze huisregels kun je hier bekijken.

Beeld en geluid
De Trucker maakt voor promotionele doeleinden soms opnames van de aanwezigen. Als je in De Trucker bent, ga je hier automatisch mee akkoord. Mocht je echt bezwaar hebben, laat het dan even weten. Voor opnames gemaakt door derden zijn wij uiteraard niet verantwoordelijk.