Je maatschappelijke stage lopen bij De Trucker
De Trucker is een cultureel jongerencentrum, gevestigd aan de Stationsstraat in Pijnacker. Al sinds 1973 wordt de Trucker gerund door vrijwilligers en worden er wekelijks feesten georganiseerd, staan er bands op het podium en is het een gezellige plek waar jongeren bij elkaar kunnen komen. Bovendien stellen wij onze zalen beschikbaar als oefenruimte voor bands en toneelgezelschappen.

Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers runnen wij de tent. Mensen voor het licht en geluid, barpersoneel en dj’s en een bestuur dat de algemene zaken rondom De Trucker regelt. Dit team zorgt ervoor dat De Trucker open kan voor publiek.

Een maatschappelijke stage bij De Trucker is erg afwisselend
Je kunt er voor kiezen om met je handen te werken en met techniek bezig te zijn, je kunt achter de bar staan en leren hoe je drankjes moet serveren, je kunt je eigen feest of bandavond organiseren of posters maken waarop het programma van De Trucker te lezen is. Er zijn talloze opdrachten beschikbaar die je in het kader van de maatschappelijke stage bij ons kan uitvoeren.

Tijdens je stage moet je natuurlijk veel zelf doen, maar altijd onder begeleiding van een ervaringsdeskundige. Daarnaast houden wij contact met jouw school om de voortgang te bespreken.

Wat voor soort stages kan je bij De Trucker lopen?
Bij De Trucker kun je kiezen voor een blok- of lintstage. Bij een blokstage loop je meerdere dagen achter elkaar stage en werk je aan een project. Bijvoorbeeld als je kiest voor het organiseren van een band- of feestavond. Doordeweeks ben je dan bezig met het plannen en organiseren en op vrijdag- of zaterdagavond vindt het feest of de bandavond dan plaats. Een voorbeeld van een lintstage is de vacature van bar/dj. Doordat De Trucker open is van september tot juli, kunnen wij het gehele jaar iemand gebruiken. Je kunt je stage dan verspreiden over een paar maanden.

Samen met iemand stage lopen? Dat kan!
Het is natuurlijk gezelliger om samen met iemand stage te lopen. Zo kun je samen met iemand koken voor bands, samen achter de bar staan, samen een feest of een sporttoernooi organiseren.

Welke opdrachten zijn mogelijk bij De Trucker?
Tijdens een maatschappelijke stage krijgen jongeren de kans een kijkje in de keuken te nemen van het reilen en zeilen van het cultureel centrum. Het maakt niet uit waar je interesses liggen, er is genoeg te doen! Een aantal voorbeelden:

  • Vind je het leuk om met techniek bezig te zijn? Leer dan meer over het geluid en hoe het regelen ervan tijdens een optreden van een band in zijn werk gaat.
  • Wil je meer leren over werken in de horeca? Sta dan een avondje bar en kijk hoe snel jij de klanten kunt bedienen!
  • Wil je graag de marketing/reclame kant in? De Trucker schrijft onder andere persberichten, houdt de website up to date (www.detrucker.nl), verstuurt een nieuwsbrief en maakt posters die in Pijnacker en omgeving opgehangen worden. Hier kun jij ook bij helpen!
  • Of organiseer gewoon je eigen klassenfeest!

Interesse gekregen?
Lijkt het je leuk om in De Trucker aan de slag te gaan in welke richting dan ook? Stuur even een mailtje met je gegevens en interesse gebied naar info@detrucker.nl. Wij helpen je graag aan een leuke stage!