BZB doet Pijnacker aan in 12 provincies tour

Op 27 oktober hebben we BZB te gast gehad voor een unieke tour: op 1 dag optreden in alle 12 provincies van Nederland om hun nieuwe cd Domme Dingen Doen te promoten. Op speciaal verzoek van BZB vond het optreden plaats in Pijnacker, liefst voor de Trucker. Aangezien dat ivm de lengte van de truck niet mogelijk was zijn we uitgeweken naar het Raadhuisplein.

Om 8.30 in de ochtend startte BZB met haar eerste optreden in het Limburgse Molenhoek en het sloot de lange dag om 23.59 af in het Groningse Leek. In de tussentijd werd oa Zuid Holland aangedaan. In verband met de lengte van de trailer waarop de band haar optredens deed was het niet mogelijk om het optreden op het Truckerplein te houden dus is in nauwe samenwerking met de Gemeente mogelijk gemaakt om het optreden op het Raadhuisplein te houden.

Knap op schema draaide om even voor half 3 de BZB karavaan bestaande uit de truck met trailer, het bekende zilveren BZB busje en wat volgauto’s het Raadhuisplein op. De crew was duidelijk al ingewerkt, want krap 15 minuten later trapte Wart Luscuere als voorzitter van de Trucker het optreden af. Voor de gelegenheid speelde BZB op elke locatie 2 nummers van hun nieuwe album. De opening was ‘Twee Tequila’ waarna drummer Dick zijn nieuwe speeltje mocht uitproberen. Tijdens een vlammende drumsolo bleek zijn drumstel een aantal meters in de lucht rond te kunnen draaien. Een spectaculair intermezzo voor de band aan haar tweede en laatste nummer begon, de titelsong van het nieuwe album ‘Domme Dingen Doen’.

Na het in ondergaan van een ovationeel applaus, het zetten van de nodige handtekeningen, een praatje met de die hard fans en het in ontvangst nemen van de speciaal klaargemaakte lunchpakketjes van het lokale Ommekantje. vertrok de band richting Utrecht voor het volgende optreden. De toegestroomde 200 fans hervatten vervolgens weer tevreden hun zaterdagse bezigheden. Hopelijk zien we BZB in hun komende tour weer terug in de Trucker, daar wordt nu hard aan gewerkt.