Bassist PJ Harvey en Frank Black in De Trucker

Op zaterdagavond 27 maart a.s. staat er weer een keur van internationale artiesen op het podium van De Trucker! Behalve de Rotterdamse formatie Cradle FC, komen er twee bands uit Manchester, Mr. Heart en Kin. In de laatste band speelt de legendarische bassist Ding, die ook in The Fall, in de band van PJ Harvey en met Frank Black speelde. Ook is er een optreden van John Donaldson, die vooral bekendheid geniet vanwege zijn optredens in de wereldberoemde John Peel shows. De zaal gaat om 21.00 uur open.

Cradle FC is een alternatieve postpunk formatie uit Rotterdam die al heel wat jaren aan de weg timmert. Zij lieten een onvergetelijke indruk achter als voorprogramma van o.a. 16 Horsepower en de Suburbs. De muziek van dit trio is duidelijk beinvloed door bands als Joy Division en Velvet Underground en kenmerkt zich door een ruw en intens geluid.

Eén van de veelbelovende nieuwe bands uit Engeland is Kin, genoemd naar de zangeres. “Als Bjork in een koude kelder, als Radiohead in gevecht met Portishead, als Lamb met heerlijke punky uitspattingen”, zo schrijft de Engelse pers over deze band. Opvallende factor is de stem van zangeres Kin, een love-it-or-hate-it gevoel, maar blijvend fascinerend. Kin wordt bijgestaan door onder andere de muzikale dinosaurus op bas Ding, die in het verleden bas gespeeld heeft bij The Fall, PJ Harvey en Frank Black, om maar een paar te noemen.

Ook uit Engeland afkomstig is Mr Heart, een all-female three-piece. Een melodieuze alternatieve popmachine, klinkend als Throwing Muses met een Noord-Engelse twist. Met spannende, dynamische stukken wordt een doek gesponnen waar de zangeres haar vocale plaatjes overheen kan schilderen.

John Donaldson werd bekend als vaste gast in de legendarische John Peel shows. Normaal treedt hij op met zijn band Calvin Party, maar deze avond speelt hij solo!