Acres of Pain fest part IV

Na de 3e editie van de keiharde Acres of Pain serie gaan we op 24 februari meteen door met de volgende. De Trucker presenteert een avond met Heavy Metal bij de 4e editie van Acres of Pain. Drie topbands van Nederlandse bodem verzorgen een avondvullend programma.

Bestel je ticket hier in de voorverkoop en maak kans op een merchandise pakket van al deze bands. 

Elizium 
Al 27 jaar lang timmert Elizium aan de weg, gekenmerkt door hun zware en slepende muziek. Verwacht vele muzikale raakvlakken met bands zoals Tiamat en Paradise lost. In 2005 tekende deze band een contract bij het Duitse STF Records en heeft 3 albums uitgebracht. In 2015 werdt het laatste album uitgebracht, bijgestaan door een videoclip waarin o.a. Mishael Lopes Cardozo te zien is, die onder andere heeft gespeeld in Game of Thrones (Seizoen 5 voor de kenners onder ons). Op muzikaal gebied werd dit album zeer goed ontvangen door verschillende media. Laat je meeslepen door de melancholische klanken van Elizium! 

A New Dawn 
A New Dawn ontstaat in 1997 als project, maar doet in 2005 in de vorm van een hechte band stof opwaaien met haar ‘double female fronted metal’. Muzikaal is A New Dawn altijd al een vreemde eend in de bijt geweest. De muziek wordt niet gekenmerkt door zware toetsen partijen, maar toont een veel meer gitaar-georiënteerde muziek. Soms progressief, soms thrashy, maar zeer duidelijk geïnspireerd door de NWOBHM stroom uit het begin van de jaren tachtig. 
In haar carrière heeft A New Dawn op talloze podia en festivals gespeeld, van het Verenigd Koninkrijk tot in Slovenië, zowel als headliner als als opener voor de gevestigde namen uit de female fronted metal scene. Zij heeft een tweetal full-length albums op haar naam staan en een vijftal E.P.’s. Momenteel is de band bezig met haar derde full length album, een tweeluik met enerzijds heavy songs en anderzijds een ingetogener geluid met akoestische tracks. 
Door de drukke agenda’s van de bandleden treedt de band nog maar sporadisch op. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en er wordt inmiddels reikhalzend uitgekeken om 24 februari weer het podium te mogen betreden. Mis deze unieke mogelijkheid niet om A New Dawn live te kunnen zien op Acres of Pain! 

Venator 
De band met een energieke live-reputatie is na een stilte van een jaar terug op de Nederlandse podia. In deze tijd is de band is druk bezig geweest met het muzikaal uitdagende French Revolution project, maar nu dit bijna is afgerond, gaat Venator weer on the road. Achter de zangmicrofoon staat een nieuw gezicht. We zijn trots om op deze avond onze zangeres Mirjam te presenteren. Deze zangdocente geen onbekende in de metalwereld en zal Venator een nieuwe dimensie geven naast de stampende heavy en powermetal. Zoals gewoonlijk kunnen jullie van Dave, Jeroen, Mario, Mirjam en Ray energieke liveshow verwachten vol met de bekende Venator krakers zoals ‘Dreamrider’ en ‘Age of Enlightenment’! Reden genoeg om deze band te checken.