27 April Koningsdag 2016

Groot muziekfestival op Koningsdag bij de Trucker

Op 27 april viert heel Nederland Koningsdag. De Trucker heeft alleen grootse plannen dit jaar als het gaat om een feestje. Op het terrein voor de Trucker zal naast de muziek ook de sfeer van een festival ontstaan met tenten voor eten en drinken, maar ook een festivalmarkt.

De line-up staat in het teken van muzikale helden. Uit de regio zijn dit Margrit Nine en Batcrab, maar ook Motörblok, A-Muse, Grave Dohls en Kiss Licks geven acte de presence.

Vertrouwde gezichten op het Koningsdagpodium zijn Margrit Nine. Dit is de band met Lisa de Bruijn, die het Trucker-publiek vooral kent als speciale gast bij de jaarlijkse popquiz. Lisa komt uit een muzikale familie aangezien haar vader, moeder en broer de band completeren. Zij openen het festival met diverse pop- en rockcovers vanaf 13:00.

Bat Crab timmert de laatste jaren ook goed aan de weg. Regelmatig al op de regionale zenders te horen en zijn te zien geweest op diverse cultuurpodia. Bat Crab speelt van eigen werk tot onverwachte covers, die je niet altijd zou verwachten.

Motörblok klinkt zoals je kan verwachten bij een band met zo’n naam. Stevig, ronkend en snoeihard. Een veelzijdige band die oude tijden doen herleven van AC/DC, Metallica en natuurlijk Motörhead. Motörhead, dat vorig jaar net na de kerst zijn frontman Lemmy Kilmister verloor, zal een waar eerbetoon krijgen door deze Rotterdamse rockers.

Tribute-band A-Muse is een hommage aan de band Muse. Muse dat met gemak in maart drie keer in een uitverkocht Ziggodome staat laat zien dat zij toch wel tot de groten der aarde behoren. Dat je in de voetsporen van deze helden speelt getuigt van lef en grote klasse. Stonden in het verleden al op Clash of the coverbands en zijn een graag geziene gast op tributefestivals.

Grave Dohls zijn vernoemd naar Dave Grohl, de frontman van de Foo Fighters en voorheen de drummer van Nirvana. Grave Dohls heeft in tegenstelling tot de Foo Fighters een frontvrouw. Zangeres Kitt laat in ieder geval de rauwe rock vertrouwd klinken en spelen soms ook nog wel eens een nummer van Queens of the Stone Age of Tenacious D.

De afsluiter behoort een act van formaat te zijn en daarom is er gekozen voor Kiss Licks. Een Kiss optreden is een theatraal spektakel met veel showelementen en is vooral in Amerika een optreden voor de hele familie. Kiss Lickss bestaat duidelijk uit liefhebbers van de band en laten zien dat zij de beste imitatie van Nederland zijn. Kiss Lickss stond al een keer eerder in een uitverkochte Trucker en lieten daar een spetterende show zien.

Vanaf 12:00 zijn de kramen open waar diverse leuke en nieuwe tweedehands spullen voor een leuk klein prijsje verkocht zullen worden. En als de oudere jongeren met kinderen trouwens een band willen gaan zien is er voor de kinderen ook een springkussen.