Kiss Lickss are back!

Terugkeer van de demon

Zo’n beetje ieder jaar wordt de Trucker in november opgeschrikt door een mastodont uit de metalwereld. Zij brachten vaak een ode aan artiesten zoals Metallica en Iron Maiden. Maar één band stak er enkele jaren geleden met kop en schouders boven uit. Niet door de band te coveren, maar door de band te zijn. Kiss Lickss, de heetste band van de wereld is terug. Wie dit voorjaar niet naar het concert kon in Ahoy voor de echte band Kiss, krijgt 18 november een mooie kans in de Trucker om zo’n show mee te maken. Kiss Lickss is in zeven jaar tijd een begrip geworden. Ontstaan uit ex-leden van andere Kiss-tributebands geven ze een perfecte show die zich kan meten met het origineel op binnen- en buitenlandse podia, waaronder het grootste tributefestival van Europa Rock Bilzen en de TT van Assen.

Net als het origineel is Kiss Lickss een spektakelstuk wat je het beste kunt plaatsen onder bombastische stadionrock met veel gevoel flair en theater. Waar iedereen denkt aan discoklassieker “I was made for lovin’ you” bij de naam Kiss, zal deze band laten zien dat de band voor heel wat meer klassiekers heeft gezorgd. Rock and roll all Nite is bijvoorbeeld één van de allergrootste rockhits uit de geschiedenis van de rockmuziek.

De avond zal geopend worden door door de vrij nieuwe band Hot ‘n Thirsty uit Waddinxveen. Jong en oud krijgt een stevige mix aan rock ‘n roll voorgeschoteld van de beginjaren van Elvis tot in de jaren ’80 met bands als Queen en AC/DC. De deuren deze avond gaan open om 21:00. Kaarten zijn hier online te bestellen en wees hier snel bij want de vorige show was op de avond zelf uitverkocht.

Oktoberfest 2017

Het Oktoberfest is een jaarlijks volksfeest in München. Het geldt als het grootste bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen bezocht. Het feest begint traditioneel om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt normaal gesproken op de eerste zondag van oktober.

Maar op zaterdag 23 september laten we zien dat De Trucker ook een prima Oktoberfest kan geven! Dus doe je lederhosen aan en oefen nog even met jodelen, want op 23 september is het Bei Uns Oktoberfest!

Dit weekend weer open!

Komend weekend start de Trucker haar reguliere programma voor dit seizoen. En we vieren de start van dit seizoen met een splinternieuw poolbiljart in de bovenzaal. Een poolbiljart is in de historie een vast item geweest in De Trucker maar inmiddels moesten we het al weer enkele jaren zonder doen. Tot dit moment dus. Zaterdag trappen we daarom af met een poolavond. De hele avond kan je proberen de barman te verslaan waarbij steeds de winnaar zal blijven staan. Uiteraard verwachten wij dat de barman de gehele avond aan het biljart zal staan dus hebben we een backup geregeld om de drankjes te verzorgen. Voor deze gelegenheid is het gebruik van de pooltafel gratis. In het vervolg zullen we een kleine vergoeding vragen voor het gebruik.
Even recapituleren: zaterdag 2 september, vanaf 21.00 uur, de Trucker op het Truckerplein in Pijnacker.

Onze Fuijk

Vandaag, vrijdag 18-8, hebben we te horen gekregen dat onze Fuik er niet meer is. Fuik, heel soms ook Mark genoemd, is een heel lange tijd één van de vaste gezichten van de Trucker geweest: aan de bar, achter de bar, Reggae draaiend als DJ of in allerlei andere gedaantes. Bijna alle vrijwilligers van de laatste 44 jaar zullen Fuik in meer of mindere mate kennen. Sommige als goede vriend, sommige van een vluchtige ontmoeting. Maar snel vergeten zal hij niet worden. Hij was markant, bijzonder en eigenzinnig en zo zal iedereen hem herinneren.

Fuik, bedankt dat je deel was van de Trucker.

We wensen zijn familie en vrienden alle sterkte.

Naked Sweat Drips & Fairfax op laatste avond vh seizoen 2016 – 2017

1 juli 2017 is alweer de laatste avond van het seizoen 2016 – 2017. Wij sluiten dit seizoen muzikaal af samen met 2 bands namelijk The Naked Sweat Drips & Fairfax.

The Naked Sweat Drips combineert sinds 2010 intense psychedelische klanken met psychopathische teksten, gebracht met een dubbele gitaarattack, schreeuwende Hammondorgel en aangrijpende zang. De oorspronkelijk Boxmeerse band bestaat uit Winand Derks van de Ven (gitaar), Luc Jeuken (toetsen), Stefan Kollee (zang), Kristian Strik (gitaar), Rick Veldkamp (bas) en Jimmi Vos (drums).

Dit zestal maakt psycho-grunge die doet denken aan het maniakale van Nick Cave, de groove van Queens of the Stone Age en het schizofrene van Pink Floyd, gespeeld met branie en tomeloze energie.

Op 27 januari 2017 brengt The Naked Sweat Drips zijn debuutalbum Psycho Sister uit via Butler Records (o.a. Lamb, Anneke van Giersbergen, Donnerwetter). Op het album, bestaande uit tien composities, zoekt de band zowel tekstueel als muzikaal de dunne lijn tussen waanzin en het sociaal aanvaardbare op. Wat doet waanzin met je, hoe ver kun je gaan in gekte en wat gebeurt er wanneer alle grenzen zijn verdwenen?

De onberekenbare, beklijvende live-performance van The Naked Sweat Drips is nauwkeurig vastgelegd op dit debuutalbum Psycho Sister. Het album registreert waar de band op het moment voor staat, maar de nummers blijven in ontwikkeling. Na de release gaat het zestal als een verwoestende orkaan stad en land door om te preken, te brullen en te rammen.

In de zomer van 2013 bracht het zestal zijn titelloze debuut-EP uit. Deze werd in Nijmegen met Simon Snel (Black Bottle Riot) als mixer live opgenomen. The Naked Sweat Drips dook daarna wederom in Nijmegen de BigMouth Studio in voor de opnames van Psycho Sister. Hier werd het album vastgelegd door Jeroen van de Putte (o.a. De Staat) en werd het gemastered door Pieter Kloos (o.a. Automatic Sam, Monomyth, Motorpsycho).

Fairfax is een vierkoppige indie rock band uit Pijnacker. Deze jongens hebben eerder in andere bands gespeeld (oa. Tripper) en zijn sinds vorig jaar een oefenruimte ingedoken om zich volledig te storten op het schrijven van melodieuze en strakke indie rock. En met succes, want ze zijn al de studio ingegaan om hun eerste nummers op te nemen. Later dit jaar zullen deze nummers op spotify verschijnen.

Deur gaat open om 21.00 de entree is gratis!