Naked Sweat Drips & Fairfax op laatste avond vh seizoen 2016 – 2017

1 juli 2017 is alweer de laatste avond van het seizoen 2016 – 2017. Wij sluiten dit seizoen muzikaal af samen met 2 bands namelijk The Naked Sweat Drips & Fairfax.

The Naked Sweat Drips combineert sinds 2010 intense psychedelische klanken met psychopathische teksten, gebracht met een dubbele gitaarattack, schreeuwende Hammondorgel en aangrijpende zang. De oorspronkelijk Boxmeerse band bestaat uit Winand Derks van de Ven (gitaar), Luc Jeuken (toetsen), Stefan Kollee (zang), Kristian Strik (gitaar), Rick Veldkamp (bas) en Jimmi Vos (drums).

Dit zestal maakt psycho-grunge die doet denken aan het maniakale van Nick Cave, de groove van Queens of the Stone Age en het schizofrene van Pink Floyd, gespeeld met branie en tomeloze energie.

Op 27 januari 2017 brengt The Naked Sweat Drips zijn debuutalbum Psycho Sister uit via Butler Records (o.a. Lamb, Anneke van Giersbergen, Donnerwetter). Op het album, bestaande uit tien composities, zoekt de band zowel tekstueel als muzikaal de dunne lijn tussen waanzin en het sociaal aanvaardbare op. Wat doet waanzin met je, hoe ver kun je gaan in gekte en wat gebeurt er wanneer alle grenzen zijn verdwenen?

De onberekenbare, beklijvende live-performance van The Naked Sweat Drips is nauwkeurig vastgelegd op dit debuutalbum Psycho Sister. Het album registreert waar de band op het moment voor staat, maar de nummers blijven in ontwikkeling. Na de release gaat het zestal als een verwoestende orkaan stad en land door om te preken, te brullen en te rammen.

In de zomer van 2013 bracht het zestal zijn titelloze debuut-EP uit. Deze werd in Nijmegen met Simon Snel (Black Bottle Riot) als mixer live opgenomen. The Naked Sweat Drips dook daarna wederom in Nijmegen de BigMouth Studio in voor de opnames van Psycho Sister. Hier werd het album vastgelegd door Jeroen van de Putte (o.a. De Staat) en werd het gemastered door Pieter Kloos (o.a. Automatic Sam, Monomyth, Motorpsycho).

Fairfax is een vierkoppige indie rock band uit Pijnacker. Deze jongens hebben eerder in andere bands gespeeld (oa. Tripper) en zijn sinds vorig jaar een oefenruimte ingedoken om zich volledig te storten op het schrijven van melodieuze en strakke indie rock. En met succes, want ze zijn al de studio ingegaan om hun eerste nummers op te nemen. Later dit jaar zullen deze nummers op spotify verschijnen.

Deur gaat open om 21.00 de entree is gratis!

 

Sponsors bedankt!

De Trucker dankt alle bedrijven en organisaties die zo enthousiast het Koningsdag festival ondersteunen. Wilt u ook de Trucker of een activiteit sponsoren? Kijk dan hier.

Koningsdag 2017

Ook in 2017 is er weer een groot festival op het Truckerplein. De hele middag en avond kan je van live muziek genieten, een drankje drinken en wat lekkers eten. Mocht je kinderen meebrengen dan kunnen die zich vermaken op het springkussen of met één van de spelletjes in de kids lounge.

Om 13:00 wordt het spits afgebeten door Delfts nieuwste rockformatie Molehill Mountain. Dit vijftal zal het plein opwarmen met eigen werk, maar ook dat van anderen. Ze zijn o.a. geïnspireerd
door bands als Queens of the Stone Age, Red Hot Chili Peppers en Radiohead.

Daarna spelen de mannen van Cell29. Echte rockliefhebbers gaan deze heren echt waarderen. Op bombastische snoeiharde wijze spelen zij rockcovers van de seventies tot nu. Frans heeft een echt
rockstem die vele stijlen bereikt. Of dit nu de Deep Purple is of Nickelback, ze hebben het allemaal in huis. Dik een uur rocken met deze Rotterdammers!

Meer dan 1 miljoen views op Youtube voor 1 videoclip. Voor Jon Tarifa is het hard gegaan het afgelopen jaar. Een hommage aan vertrekkend president Barack Obama leverde hem gelijk bekendheid op met het nummer “Don’t Go”.

De van oorsprong Albanese Jon Tarifa en zijn gelijknamige band zijn samengesteld uit muzikanten van uit de hele wereld. Waar hij begonnen is in de rapscene legt hij zich nu meer toe op luisterliedjes. Heerlijke zomerse muziek op hopelijk een zonovergoten Koningsdag. Verder stond hij op North Sea Jazz festival in Curacao, Noorderslag en bij RTL Late Night en stond hij al vijf keer op Parkpop. Leuk detail, zijn zus deed vorig jaar mee aan het Eurovisiesongfestival voor Albanië.

In de avond maakt Pijnacker voor het eerst kennis met CYNBEL. Cynbel is het talentvolle drietal wat vorig jaar te zien was tijdens de popronde met aanstekelijke indiepop. Ook stonden zij na Kensington in de Ziggodome op de afterparty en waren zij o.a. al te bewonderen op Huntenpop en Paaspop. En dat zij na Kensington stonden is niet verwonderlijk, deze jongens gaan ze naar de
kroon steken. Duidelijk beïnvloed door bands als Kings of Leon, U2 en the Police, maar toch eenheel eigen geluid.
Dit jaar brengt Cynbel hun eerste EP genaamd Vagabonds.

Afsluiter voor de avond is A-muse. Na een rondgang bleek al gauw dat deze sympathieke jongens uit Sassenheim favoriet waren vorig jaar. A-Muse geeft een perfecte show naar hun voorbeeld van wereldband Muse. Muse, voor wie ze nog niet kent, is een moeilijk te definiëren band die progressieve en alternatieve rock mengt met elektronica. Bombastische muziek afgewisseld met de falsetstem van Matt Bellamy. Klassiekers als “Sing for Absolution”, “Uprising” en “Time is running out” zullen het festival afsluiten.

Uiteraard is er ook gedacht aan de inwendige mens. Dolly’s Foodtruck en Snackpoint verzorgen het eten op deze dag en voor de kinderen zijn en ook nog suikerspinnen.

Wil je kennismaken met de bands? Check Jon TarifaCynbel, A-Muse

RISK Toernooi 2017

Een jubileum! De 5e editie van het Trucker RISK Toernooi wat zijn oorsprong vond in 2013.

Deze avond gaat er weer gestreden worden voor de titel General of the Army. Wie neemt deze titel van Bert Heemskerk over? Naast andere prijzen krijgt de winnaar tevens een kaartje/plaats voor het NK Risk!

Lijkt het je leuk om eens tegen iemand anders te Risken?
Let op! Je kunt alleen meedoen door je in te schrijven. Schrijf je in op dit event of stuur een e-mail naar info@detrucker.nl en laat ons weten of je mee wilt doen dan kunnen wij rekening houden met het aantal borden en tafels. We starten precies om 19.30.

 

https://www.facebook.com/events/259800321140591/

PI Film Festival 2017

Maar Liefst 10 filmpi’s hebben aanstaande zaterdag hun première op het PI Film Festival 2017. Komen jullie ze ook bewonderen? Vanaf 21.00 ben je welkom in de Trucker waar wij op groot scherm eerst wat creaties van voorgaande jaren zullen vertonen. Vanaf 22.15 gaan wij beginnen met het officiële programma met de trailers voor volgend jaar en de reclame. Daarna zullen alle filmpi’s achter elkaar te zien zijn.

Popcorn, colaatje, biertje. Komt dat zien en help als publiek de winnaars aan te wijzen in de categorie.

Origineelste idee
Beste Acteerwerk
Beste Montage
Beste Visuele effecten

Beste Verhaal
Beste Soundmix

Tot zaterdag!