De Trucker 45 jaar: Reünie, vinylbeurs en Nederpophelden

In maart bestaat De Trucker precies 45 jaar. Om dit te vieren is er een uitgebreid programma op 17 maart wat er als volgt uitziet:

 

Van Tot Wat? Bijzonderheden
12.00 17.00 Platen- en CD beurs Je favoriete platen voor een mooi prijsje kopen/verkopen.
17.00 21.00 Reünie Voor slechts €10 volledig verzorgd avondeten. Wel vooraf kaartje kopen svp. Deze zijn zeer binnenkort verkrijgbaar.
21.00   Nederpophelden Unplugged De reünie gaat gewoon door maar wordt aangevuld met akoestische muziek van 3 oude Nederpop rotten. Kaarten zijn hier verkrijgbaar (ook in combinatie met reünie diner).

Platen- en CD beurs

Van 12.00 tot 17.00 uur kan je in de Trucker terecht om je platen te verkopen of om je verzameling aan te vullen met nieuwe juweeltjes. Binnenkort meer over de beurs.

Reünie

Vanaf 5 uur ben je welkom op de Trucker reünie. Drink een drankje met je oude maten van 5, 20 of 45 jaar geleden. Hierbij wordt in samenwerking met en professionele cateraars een uiitgebreide maaltijd geserveerd. We willen wel graag dat je van te voren een kaartje hiervoor koopt in verband met de bestellingen.

Nederpophelden unplugged.

Vanaf 21.00 uur zullen drie Nederpopiconen een unplugged optreden verzorgen. Hallo Venray-frontman Henk Koorn, Evert Nieuwstede (Urban Heroes) en mr. Gruppo Sportivo Hans Vandenburg zullen deze avond op het Pijnackerse poppodium staan. Alle drie de artiesten hebben al eens eerder in De Trucker gespeeld. Wat de heren precies gaan doen is niet bekend, maar het zal ongetwijfeld een memorabel avondje worden.

Henk Koorn
Het bekendste nummer van Hallo Venray is ongetwijfeld de radiohit ‘Slow Change’ van de doorbraakplaat ‘The More I Laugh, The Hornier Due Gets’ uit 1992. In dat jaar stond Hallo Venray tussen grootheden als Lou Reed, The Cult, Pearl Jam en Soundgarden op Pinkpop. Zij lieten daar een onvergetelijke indruk achter toen Henk Koorn op een pogo-stick zich springend over het podium bewoog. Zanger/gitarist/frontman Henk Koorn richtte de band in 1987 op, bracht in dertig jaar twaalf albums uit, speelde in binnen- en buitenland (zelfs in L’Olympia in Parijs) en de band is ‘still going strong’ want in april 2017 verscheen hun laatste album. Behalve met Hallo Venray heeft Henk Koorn ook nogal wat zijprojecten op zijn naam staan: Dakota Love Beach, De Bolderkar, The Super Troopers (ABBA-covers) en vormt hij samen met Smutfish-zanger Melle de Boer het duo Henk & Melle waarvan in oktober 2016 het tweede album verscheen.

Evert Nieuwstede
Tijdens de hoogtijdagen van de Nederpop met bands als Herman Brood & his Wild Romance, Gruppo Sportivo, New Adventures, The Meteors en Vitesse eind jaren ‘70 was er ineens de geweldige Haagse band Urban Heroes met zanger/frontman Evert Nieuwstede. De eerste twee platen ‘Who Said….. Urban Heroes’ en ‘The Age Of Urban Heroes’ bereikten de album Top 50 en werden in vele landen uitgebracht. Ook scoorden de Hagenezen enkele grote hits met ‘Get It’, ‘Not Another Worldwar’ en ‘Habadaba Riwikidi’. Na deze succesvolle periode werd in 1985 door een aantal Urban Heroes-leden Boom Boom Mancini opgericht. Het misschien wel beste nummer dat Evert Nieuwstede met Jaap de Jonckheere ooit schreef, ‘Red Skies’ (geproduceerd door Golden Earring), werd een hit. Niet lang hierna verliet Nieuwstede de band en ging aan zijn eigen carrière werken. Ook trad hij op met Billy Preston, die zowel The Beatles als The Rolling Stones begeleidde. In 1986 verscheen de single ‘In America’ van City And State. Evert had voor de opnames zowel Herman Brood als Candy Dulfer te gast. Ook deed hij enkele legendarische sessies met deze Nederpopiconen. Tevens maakte Evert een nummer met Neerlands bekendste acteur Rutger Hauer onder de naam Rutger Hauer’s Starfish. Nieuwstede is nog steeds recordhouder met optredens op Parkpop waar hij zeven maal optrad (waarvan 5x met Urban Heroes). Sindsdien is singer/songwriter Evert Nieuwstede tevens actief als producer, arrangeur, vocal coach en begeleidt hij jonge bands voor zijn label It’s Your Record! Enkele jaren geleden verscheen er van Evert’s hand het boek ‘R’N’R Snapshots’.

Hans Vandenburg

Een icoon uit de Nederpop is Hans Vandenburg. Met zijn band Gruppo Sportivo maakte hij vanaf de jaren ’70 legendarische platen als ’10 Mistakes’, ‘Back To 78’, ‘Copy Copy’ en ‘Pop Goes The Brain’ met daarop klassiekers als ‘Rock ’n Roll’, ‘Beep Beep Love’, ‘Superman’, ‘Hey Girl’, ‘P.S. 78’ en de alleen op single verschenen songs ‘Disco Really Made It‘ en ‘Sleeping Bag’. Een gouden tijd waarin vele Nederlandse bands opkwamen. Tijdens deze hoogtijdagen van Gruppo maakte Vandenburg tussendoor ook nog een plaat met The Buddy Odor Stop, genaamd: ‘Buddy Odor Is A Gas’. Behalve dat er sinds die tijd regelmatig albums van Gruppo Sportivo verschenen, heeft Hans ook altijd aan andere (solo)projecten gewerkt zoals Hans Vandenburg’s Commercial Break en Ouwe Hans Dierenpark, waarmee hij overigens een rechtzaak aan zijn broek kreeg omdat de naam teveel op de dierentuin uit Rheden leek. Hierna ging de band door als Dierenpark. In 2015 verscheen zijn solo-album ‘Dig It Yourself’ waarop o.a. het samen met Herman Brood geschreven ‘Groovin’ staat. Binnenkort komt er weer een nieuwe plaat en tour van Gruppo Sportivo.

Claw Boys Claw opent clubtour met try-out

Helaas voor de ongelukkigen zonder kaartje: het is volledig uitverkocht!!
 
Het 45-jarig jubileumjaar van de Trucker is knetterend geopend met een optreden van BZB maar gaat ook keihard door met een optreden van legendarische Claw Boys Claw. Na 3 jaar zijn ze terug op het Pijnackerse poppodium voor een try-out voor hun nieuwe clubtour. Aan de vooravond van de release van het nieuwe album ‘It’s Not Me, The Horse Is Not Me, Part 1’ komen zij naar Pijnacker om zich op een voor hun bekend podium voor te bereiden op de daaropvolgende tournee. Tickets voor deze unieke avond kosten slechts € 12,50 en zijn vanaf nu hier verkrijgbaar.
 
Al sinds 1983 maakt de Amsterdamse band Claw Boys Claw de vaderlandse podia onveilig mede door de charismatische frontman Peter Te Bos. In 1984 verscheen het eerste album ‘Shocking Shades Of Claw Boys Claw’ waarop behalve geweldige garagepunkrock songs als ‘Hippy On The Highway’, ‘Shake It On The Rocks’ ook een cover van de Shocking Blue-klassieker ‘Venus’. Enkele jaren later zong Mariska Veres met Claw Boys Claw dit mee in Paradiso. Mede door de singles ‘So Mean’ en ‘Indian Wallpaper’ en het album ‘With Love From The Boys’ stond men in 1986 voor het eerst op Pinkpop. Een jaar later ontving de band de BV Popprijs uit handen van staatssecretaris Elco Brinkman, Te Bos kuste de politicus na de uitreiking boven op de mond. In 1988 verscheen het cover-album ‘Hitkillers’, waarop eigen versies van Nederpopklassiekers als ‘Down Man’ (Brainbox), ‘Back Home’ (Earring) en ‘Dracula’ (ZZ & de Maskers). Als extra voor de cd-versie werden oude successen opnieuw opgenomen en kwam als album ‘The Beast Of Claw Boys Claw’ uit in Duitsland en Australië. In de jaren ‘90 scoorde de men de hit ‘Rosie’, men stond weer op Pinkpop en deed het voorprogramma van U2 in de Rotterdamse Kuip. Na een lange radiostilte verscheen in 2008 het goed ontvangen ‘Pajama Day’ en speelde Claw Boys Claw op Lowlands waar Peter Te Bos (in het dagelijks leven ook grafisch ontwerper) al sinds jaar en dag de huisstijl voor ontwierp. In 2013 verscheen het fantastische album ‘Hammer‘.
 
De mensen die CBC al eens live gezien weten het: een optreden van deze band spettert altijd van het Trucker podium.

A-Muse terug in de Trucker

Na een fantastisch optreden als headliner op het Koningsdagfestival in 2017 komt A-Muse in maart terug naar de Trucker. De band zet als geen ander een geweldige set neer van nummers van de Britse rockgoden van Muse.

Alle liefhebbers van de vele klassiekers van deze band moeten zeker even naar de Trucker komen op zaterdag 31 maart om deze mannen uit Sassenheim in actie te zien.  A-Muse is afgelopen najaar nog tot in de finale geraakt van de landelijke Battle of the Tribute bands.

 

Kaarten voor deze avond zijn voor slechts € 7,50 te verkrijgen in de voorverkoop en wel hier.

Uitslag en antwoorden popquiz 2017

Wat een gezellige avond was het gister weer! Zoals beloofd hier de antwoorden en de uitslag van de Trucker Popquiz 2017. Teams, organisatie en vrijwilligers onwijs bedankt. Tot volgend jaar!

Acres of Pain fest part IV

Na de 3e editie van de keiharde Acres of Pain serie gaan we op 24 februari meteen door met de volgende. De Trucker presenteert een avond met Heavy Metal bij de 4e editie van Acres of Pain. Drie topbands van Nederlandse bodem verzorgen een avondvullend programma.

Bestel je ticket hier in de voorverkoop en maak kans op een merchandise pakket van al deze bands. 

Elizium 
Al 27 jaar lang timmert Elizium aan de weg, gekenmerkt door hun zware en slepende muziek. Verwacht vele muzikale raakvlakken met bands zoals Tiamat en Paradise lost. In 2005 tekende deze band een contract bij het Duitse STF Records en heeft 3 albums uitgebracht. In 2015 werdt het laatste album uitgebracht, bijgestaan door een videoclip waarin o.a. Mishael Lopes Cardozo te zien is, die onder andere heeft gespeeld in Game of Thrones (Seizoen 5 voor de kenners onder ons). Op muzikaal gebied werd dit album zeer goed ontvangen door verschillende media. Laat je meeslepen door de melancholische klanken van Elizium! 

A New Dawn 
A New Dawn ontstaat in 1997 als project, maar doet in 2005 in de vorm van een hechte band stof opwaaien met haar ‘double female fronted metal’. Muzikaal is A New Dawn altijd al een vreemde eend in de bijt geweest. De muziek wordt niet gekenmerkt door zware toetsen partijen, maar toont een veel meer gitaar-georiënteerde muziek. Soms progressief, soms thrashy, maar zeer duidelijk geïnspireerd door de NWOBHM stroom uit het begin van de jaren tachtig. 
In haar carrière heeft A New Dawn op talloze podia en festivals gespeeld, van het Verenigd Koninkrijk tot in Slovenië, zowel als headliner als als opener voor de gevestigde namen uit de female fronted metal scene. Zij heeft een tweetal full-length albums op haar naam staan en een vijftal E.P.’s. Momenteel is de band bezig met haar derde full length album, een tweeluik met enerzijds heavy songs en anderzijds een ingetogener geluid met akoestische tracks. 
Door de drukke agenda’s van de bandleden treedt de band nog maar sporadisch op. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en er wordt inmiddels reikhalzend uitgekeken om 24 februari weer het podium te mogen betreden. Mis deze unieke mogelijkheid niet om A New Dawn live te kunnen zien op Acres of Pain! 

Venator 
De band met een energieke live-reputatie is na een stilte van een jaar terug op de Nederlandse podia. In deze tijd is de band is druk bezig geweest met het muzikaal uitdagende French Revolution project, maar nu dit bijna is afgerond, gaat Venator weer on the road. Achter de zangmicrofoon staat een nieuw gezicht. We zijn trots om op deze avond onze zangeres Mirjam te presenteren. Deze zangdocente geen onbekende in de metalwereld en zal Venator een nieuwe dimensie geven naast de stampende heavy en powermetal. Zoals gewoonlijk kunnen jullie van Dave, Jeroen, Mario, Mirjam en Ray energieke liveshow verwachten vol met de bekende Venator krakers zoals ‘Dreamrider’ en ‘Age of Enlightenment’! Reden genoeg om deze band te checken.